Fakta om Cane Corso ( BIMBO )

http://www.zookoll.se/dp_artarkiv.php?go=info&id=49&site=2
Cane Corson är en mycket intelligent och lättlärd familjehund. Den är framförallt väldigt trogen och älskvärd och den fungerar också mycket bra tillsammans med andra hundar och även andra djur.


Corson är ofta reserverad mot främlingar, förväxla detta dock inte med rädsla som är en helt annan egenskap(!) reservationen kan liknas vid ett ointresse eller en "nonchalans" gentemot främlingar inget annat. Corson är fenomenal på att "läsa" sin förare vilket är en härlig egenskap och ett starkt rasdrag. Väntar du besök som är välkommet är även hunden godmodig och öppen men är det oplanerat eller kanske rentav inkräktare som uppmärksammats får de ett helt annat bemötande. Kort sagt är du en vän till familjen så bemöts du som en sådan och tvärtom.Cane Corson måste hanteras med förstånd då den är stark och muskulös mastiff, ofta är den naturligt dominant i sitt förhållande till andra raser. Samtidigt är de den bästa barnvakten och en lojal beskyddare som värnar om sin familj.Klistrar in det viktigaste.. =)

Lawish Arwen (Bimbo)

Har under helgen fått flytta in hos oss. 2 år gammal Cane Corso tik och hon är den snällaste hund jag någonsin träffat. Hon säger inte ifrån när Amanda "misshandlar" henne (sliter, rycker, drar och hoppar på henne) utan bara går därifrån. När Amanda gråter sitter hon nedanför och ylar (gråter) i sympati med Amanda.. Hon e så jäkla go...

Ville bara tala om för dom 32 personerna som fortfarande läser min blogg dagligen att vi fått en super go hund.. (undrar varför ni läser när det aldrig skrivs?)


Här kommer bilder....=)
RSS 2.0