vecka 6

Du har gått 40 fulla dagar av 280 (14%).
Du är i vecka 6.
Du har gått 5 fulla veckor och 5 fulla dagar(v5+5).
Du är i 1:a kalendermånaden.
Du är i 2:a graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester ett.
Beräknat förlossningsdatum Fre 13 feb 2009
Du har 240 dagar kvar till förlossningNu växer embryot ca 1 mm om dagen. Det är lika stort som en ärta, dvs 3-5 mm. Det har fortfarande svans som senare blir till ben. Embryot utvecklar det som ska bli nervsystem, det visar sig nu i form av tunna trådar.
Kroppens organ börjar bildas på allvar, stämband och underkäke börjar ta form. Innerörat skapas, hjärtat slår med en kammare och munöppningen är skapad. Nu skapas en skiljevägg i hjärtat, navelsträngen, lungor, bukspottkörtel, sköldkörtel och lever.

Barnmorskan...

Idag har vi varit hos barnmorskan på information, fick en tid för VUL. Känns skönt, är så sjukt orolig för o få missfall igen.. Skulle det hända igen skulle jag inte våga försöka på flera år igen.. Anita hette vår barnmorska, hon va snäll o trevlig men hörde lite dåligt, men de blir så när man blir gammal..


Vi har fortfarande inte berättat för någon, jag vågar inte. Inte ens för Emma, som vart min bästa kompis sen dagis. Men   det kommer väl tids nog.


Men nu hinner jag inte skriva mer, ska plocka upp i vardagsrummet sen ska Amanda badas o kläs på sen är de dags o åka o handla ;-)

Amandas fejk leende
kröker tungan ;-)
Amanda ler..
Min sötnos,,,


=)

Vi vill ha syskon tätt till Amanda så vi blev gravid igen i Januari i år, tyvärr slutade detta i missfall. Fick stränga order att inte försöka bli gravid igen på 3 månader, för det va någon virus infektion som gjort att det blivit ett missfall?!? *något jag aldrig hört talas om innan* Så vi har inte vågat ge oss på o försöka ännu, fören nu den 23 april då min ägglossning var, och vet ni vad??


DET TOG SIG!!
Så om allt går som det ska så är det beräknat enligt sista mens till den 13 februari,min pappas födelsedag!!
=D

Så glad, men grymt orolig. Är hur nervös som helst för att det ska sluta som sist.. Därför har jag gjort denna blogg för att skriva av mig om denna graviditet o sen givetvis fortsätta när vi berättat för familj o vänner. Vi har inte sagt det till någon, jag vågar inte.. Men jag hoppas!!

Idag ska vi åka ner till min pappa i småland, ska vara där hela veckan =) Är orolig inför morgon dagen, då ska pappa elkonventeras men hoppas att det ska gå bra! Nej nu ska jag plocka upp leksaker o sen packa.. Hej svejs!

Här är vi...

I den här familjen finns det följande....Desideria, kallas för Dessi. Ung mamma i sina bästa år, 20 år. Mamma ledig tills vidare, minst fram till mars 2009..Michael, 25 år en helt underbar person,Amandas favorit, helt klart pappas flicka. jobbar som elektriker.


Och så vår dotter Amanda på 13 mån. En oftast snäll, men oxå väldigt envis liten tjej. Humöret hon har sägs komma från mig, men det vet jag inte om det stämmer.. :-)


Vi har även 2 söta katter i familjen, Strumpan ( till vänster) Smulan (till höger).


Ja det här är dom som finns i Andersson/bengtsson familjen ;-)

RSS 2.0