Gott nytt år...

Gott nytt år =)


Kan med all säkerhet säga att det inte blir några barn födda 2008 =) De blir 2009.. 


;-)


En dags tur ner till småland.

Japp de gjorde vi idag.. Åkte ner och hämtade Amandas nya säng som stått hos pappa ett bra tag nu, så i morgon ska den slipas och sen ska den målas =)

Igår var vi i hos Anders o hälsade på katterna, dom blev glada ;-) Men sura när vi gick dom trodde väl dom skulle få komma "hem". Men snart fattar dom väl att dom fått ett nytt hem =)


I morgon går jag in i vecka 34+0 :-) 4 veckor över tiden vad läkaren i Huddinge sa :-D Dagmar min läkare i gbg sa för 2 veckor sen att hon tror de blir i vecka 34. haha jag är nästan säker på att jag kommer gå januari ut till o med till bf kanske? bara för dom hela tiden sagt att dom ska komma tidigt, först vecka 25, sen 27, sen 30. O ja de går bara framåt det här tycker jag så varför skulle jag inte kunna gå hela vägen?

Alla frågar om dom kommit än ;-) Tessan, Emma och Mamma senast idag =) Mamma ringde o frågade om jag kläckt några kycklingar än och då sa jag att jag höll på o värpa dom, men Michael rättade mig och sa att jag ruvade ;-) För ut är dom ju inte på väg... 




♥ det bästa och mest underbara som finns i mitt liv är ni ♥

Hej!

Igår försvann kissarna. Amanda blev jätte ledsen, sen pratade hon om katterna o hela ögonen fylldes med tårar på henne så började hon gråta igen. =(  Men bäst för kissarna o komma till någon som har tid med dom. och Anders kan man ju hälsa på o träffa dom hur mycket man vill =)


Tänkte ladda upp lite bilder på en del av Amandas julklappar..


Här leker hon med nya kastruller o vispar m.m hon fick av oss =)



 
Nya dockvagnen hon fick av oss....




Dockan + matstolen hon fick av sin morfar =)



Docksängen från Hanne




Dockan från oss




Ko nallen hon fick av oss, dockan hon fick av sin mormor,  hunden hon fick av Magnus, lejonet hon fick av morfar och teletubbies gubben hon fick av farmor o farfar.



Det är det jag tagit kort på ;-)


Orkade inte ta på allt...

Idag ska vi åka till Daniel och Stefanie o fika. Igår kom Magnus hit och har sovit här tills idag, han och Michael är nere i garaget o fixar med airbagen sen ska Michael lämna Magnus på Centralen. Beroende på hur lång tid de tar för dom o fixa de ;-)

Nej vet inte vad jag ska skriva mer.. Här kommer Bilder på en reflex synlig Amanda ute på promenad ;-)












Lite väl stor overall *haha* Men är storlek 86/92, hennes termobyxor o jacka passar perfekt o de är ändå samma storlek ;-)


Nej dags o busa med min bus unge.  Puss o Kram


Julaftons eftermiddag/kväll..

Firades ute på orust. Trevligt =) Massa mat och sen julklappsutdelning och tomte.

Här kommer lite bilder:

           

           


 
                                        


(Dom små bilderna går o klicka upp till stora)

Amanda var då inte feg för tomten ;-) Gick fram o tog i mot paket o sa tack tack hela tiden ;-) Kanske beror ¨på att tomten hade kvinnlig röst?!



Amanda fick jätte mycket julklappar...

sammanlagt har hon fått:

3 dockor ( 1 från mormor, 1 från morfar och en från oss)
1 Barbiedocka + häst (Från Morbror Jimmy, Hanna och Kusin Isabelle)
3 nallar ( 1 från farmor, farfar och magnus, 1 från morfar och 1 från oss)
1 tåg bana i trä (från farbror Anders och Faster Maria)
1 dockvagn med diverse tillbehör (från oss)
Massvis med godis (från morfar så klart)
1 Mössa ( 1 från farmor, farfar och magnus)
2 Vantar( 1 från farmor, farfar och magnus)
1 täcke med 2 påslakanset ( 1 från farmor, farfar och magnus)
1 stickad tröja (Från Hanne)
3 pyjamas ( 1 från Ann-Christine,Peo och Nathalie, 1 från Hanne, 1 från mormor)
3 strumpbyxor (Från Hanne)
2 linnen (från oss)
2 leggins (från oss)
1 my little ponny mjukisdjur/leksak (Från Morbror Jimmy, Hanna och Kusin Isabelle)
1 docksäng (Från Hanne)
1 dockstol (från Morfar)
1 kastrullset till sitt kök (från oss)
1 bakset med visp o formar o diverse i Amandas storlek (från oss)
3 st böcker (1 från morfar, 2 från oss)
1 Speldosa med nalle puh på fylld med nalle puh kex (Från Morfar)
1 Mini LaLa ( 1 från farmor, farfar och magnus)



Jag och Michael fick:
3 paradis askar
Påslakanset + underlakan
Panda handdukar
2 bäddset till tvillingarna
Köksset
Bamse förkläde (Michael)
En tomte med ljus
1 tomte
Marsipantomtar (Michael)
Lotter
Kaffekoppar
Brödrost
Toblerone (Michael)
Speedparts dekal (Michael)

Och säkert något mer som jag glömt skriva upp..


Tack så mycket för allt..

Julafton..

Vid 13 tiden drar vi oss ut till orust o firar jul =)


Så här såg en ny vaken Amanda ut i morse när hon öppnade paket...

1 bok
1 Speldosa fylld med Kex
1 klubba
1 Pussel

från Morfar

och ett paket med kläder som hon slängde från oss =)

I Förrgår öppnade hon en docka ;-) Även den från morfar, och flera paket kvar från morfar är de med...

Jag och Michael öppnade alla våra klappar från pappa och Hanne innan med, tänkte att de är onödigt o släpa med dom ut räcker med dom till Amanda o alla andras ;-)

Vi fick iaf..
påslakanset + underlakan och ett köksset av Hanne

Av pappa fick vi kaffekoppar, peppar o salt kvarn, 2 nalle puh påslakan set till tvillingarna, Handukar från Panda.

Sen fick jag 2 paradischocklad askar och en brödrost

Och Michael fick ett bamse förkläde *asg* och 1 toblerone ;-)

God Jul på er alla, och god jul på bloggen ;-)


23 december....

Hej...


Lite dålig uppdatering men haft fullt upp.

Igår var vi och handlade. Köpte julklappar till Nathalie och en till Amanda. Var tvungen o köpa till Amanda för hon ville ha de Nathalie ska få ;-) *hehe* Igår öppnade Amanda en julklapp. En docka från hennes morfar. Hon var snabb o sno de o ännu snabbare o öppna de o när hon väl såg att det var en docka där i så skulle den ut så hon fick en lite för tidigt ;-)


Igår stod jag med lite hjälp från min söta sambo och stekte alla julens köttbullar. 2 kg blev de hoppas de räcker. Och alldeles nyss blev svärfars Janssons fresteelse klar och 2 baconlådor ;-) (Baconlåda är mums, samma som janson fast med bacon i, mosters specialitet på julafton de där)

I morgon ska vi ut till Amandas farmor och farfar och fira jul =) Dit kommer även tomten, får se hur Amanda reagerar på tomten, förra året va hon så liten så hon fattade ju inte men nu ska vi se. Slår vad om att hon gör som när hon träffar andra människor. Sätter händerna för ansiktet o sitter still tills dom gått typ. Riktigt känslig period för madamen Bengtsson nu ;-)


Nu återstår de bara o packa in den sista julklappen samt o plocka i ordning lite till i köket sen ska tvätten hängas o sen ska jag gå och lägga mig.

Vr förresten hos barnmorskan innan idag, sf måttet är nu 43 :-O Hade 37 som max med Amanda o de va dagen innan hon kom. Ja herrejävlar, inte undra på man fått 7 kilo vatten i fötterna...  Har dock fortfarande äggvita i urinen men idag var blodtrycket lågt så någon havendeskap tyder de inte på som tur väl är. tvilling 1 ligger fortfarande med huvudet ner men ej fixerad utan de va ruckbart men förhoppningsvis stannar han kvar där  ;-)

Snart är de väl dags o packa bb väskan, den skulle jag ha haft packad från vecka 25 har dom sagt men ja de har inte blivit av. men tänkte man kunde börja packa den snart kanske. Men vem vet man kanske går tiden ut?!


Nej plock o sen sova.


Buss o Kran





Länkar...

Till Michaels blogg, överös med kommentarer så kanske han uppdaterar innan 1 månad gått nästa gång Michael

Kaffe..

Nu sitter jag o dricker en kopp kaffe i lugn o ro. Amanda gick o la sig nu en stund.

Tänkte jag skulle ta o slänga in en maskin tvätt. vet inte om vi ska handla idag, får se om vi orkar. Alla är väl o handlar idag och i morgon. Bäst är o åka jätte tidigt eller precis innan stängning. ;-) Michael jobbar idag, skulle egentligen vart ledig men han hade lite saker o fixa. Mer blir de väl nästa år kan jag tänka mig när han blir delägare..





Nej nu ska jag in och avbeställa nästa månads paket för klädklubben Amanda är med i. Eller jag är med i den för beställer inget i hennes namn. Man vet ju själv vilken mamma man hade som satte en i skulder. O de tänker jag aldrig utsätta Amanda för..











en väldigt trött tjej i bilen på väg till småland. Hon somnade strax efter kortet...






Jul granen med julklappar.. Har skyfflat in ett stort berg med julklappar bakom granen för annars snor Amanda dom ;-) Men ligger dom nära grenarna så rör hon dom inte för granen är shrhrhrhrhhrchc.. <<<8hon fräser som en katt åt den) Haha..


Nej in o avbeställa sen försöka ringa Tess!!!!!


Söndag..

Hej Hej!


I fredags var Christina och Magnus på besök o fikade, trevligt! Sen var vi och handlade lite mat, men behöver åka o handla i morgon eller på tisdag igen för dom hade inte allt som behövs till julmaten.


Ska ju göra jansons fresteelse till Bertil och min mosters bacon janson till mig o alla andra som vill ha =) Mkt godare, ansjovis är inget för mig ;-)



I lgår (lördag) var vi hos Dagmar (min läkare) och gjorde ultraljud igen. Båda 2 ligger med huvudet ner =D Det innebär VAGINAL förlossning JIPPI!!!!!!! Hon trodde absolute inte att dom skulle vända sig mer nu för de va inte så mycket fostervatten så dom skulle klara de ;-) Sen sa hon att hon trodde jag skulle gå 34 veckor :-O De är runt nyår! Jag hoppas banne mig på 36-38 veckor!


Iaf efter läkarebesök åkte vi ner till småland. Åt mat när vi kom fram o sen körde Michael mig till Birgitta =) O jag klippte av 14 cm av håret o lite uppklippt =) Plus att jag tunnade ut de som fan! Helt underbart, håret går fortfarande till typ bh bandet så de syns inte att jag klippt mig men jag känner verkligen skillnad, tycker de e skit kort nu ;-) Stannade hemma hos henne till 22.30 sen kom Michael o hämtade mig igen.


Natten tills idag var inget skoj, Låg vaken flera timmar med värkar. Trodde allvarligt att de satt igång men efter ca 2 timmar bara slutade de. ?! Kanske var en annan typ av förvärkar mot va jag haft innan? Har iaf haft sjukt ont i bäckenbenet sen igår, känns som könsorganet ska sprängas i 1000 delar *haha*


Idag var vi hemma hos Marianne och fikade, sen hem till Jimmy,Hanna och Isabelle o bytte julklappar. Amanda fick en barbie med en häst och en my littleponny bebis som man kan kamma o mata (rätt stor typ som en nalle) men dom gillade hon inte så värst där. Men nu när vi är hemma har hon gått runt med ponnyn o matat den o grejjat o donat massor. Sen åkte vi vidare till Hyltebruk till min mamma. Norpade åt mig hennes kofta *hihi* O så fick Amanda ännu mer julklappar, en docka och en pyjamas =)


Och 1 svart sopsäck med julklappar till mig, Michael och Amanda fick vi med oss hem från pappa. Så på julafton blir Amanda överöst med klappar =) Hehe..



Nej nu ska jag ta o fixa lite.. God natt på er..


:-D

Dom visade inget! Men ska ändå vara uppmärksam på huvudvärk, flimmer och ont i övre delen av magen. Får jag något sånt ska jag åka direkt till Spec förlossningen.


Tandläkaren gick de väl oxå bra hos, ska tillbaka den 19 januari o laga mina hål. Nej nu ska jag ¨dricka lite kaffe o invänta Christina och Magnus!

Ge mig lite tur idag...

Jag som haft sån jävla otur det här året kan väl få lite tur? bara just idag.. Säg att proverna inte visar något. Vill inte bli inlagd.. =(


Var hos BM igår högt blodtryck o massa äggvita i urinen, så dom tog prover för misstänkt havendeskapsförgiftning. Dom skulle ringa idag någon gång under dagen o säga om de visade något!


Nu ska jag snart till tandläkaren igen. Får vi se om de är sista året som gratis eller om de som Michaels kollega säger att man får gratis under året man fyller 21 med stämmer.


Sen idag kommer Amandas farmor och hennes lill farbror hit. Nej dags o fixa i ordning sig. PoK

Barnmorskebesök...

Idag ska vi till barnmorskan ígen. Ska upp till förlossningen o sånt oxå... Och sen ska förlossningen diskuteras om hur vi vill ha den. Så har skrivit ut en hel a4 sida om hur vi vill ha de..

Min dotter vägrar sova, hon är trött som bara den men vill inte sova så nu ska hon få bli riktigt trött innan hon ska sova.. ;-)

Nej ska ta o plocka lite i köket o så, sen när Amanda sover ska jag banne mig spela på king..  :-) 

Dessi är spelberoende!! *haha elr inte,vissa dagar iaf..*


Michael kommer iaf o hämtar oss klockan 15, 15.30 ska vi vara på östra hos barnmorskan. Är faktiskt lite jobbigt o behöva gå dit när man ska på kontroller, hade vart smidigare o haft kvar den MVC vid frölunda torg men nu behövs ju spec mvc så är väl tur att det finns ;-)



Laga mat...

Ja snart dags o laga mat, blir tacos idag. Ingen höjdare sen de va hår i santa maria kryddorna! *blä*


O snart kommer världens finaste älskling hem =)

Haha strumpan satt o slickade sig på magen på skrivbordkanten nyss o gjorde en bakåt vålt när hon tappa balansen, idiot katt! ;-)

Nej dags o göra något vettigt... hej


Gamla bilder...

Hittade en skiva med gamla bilder =)


Så här såg jag ut för 5 år sen ca ;-) *haha*




Poppe (R.I.P)



Och så här såg jag ut för 3 år sen..



Jesus för 3 år sen *asg* Michael i ett lakan!





Hittade en bild på Tessan med, med ett jumbo mega glas :-P





Hittade även en bild på en av alla mina lars winnerbäcks urklipp som satt i mitt rum hemma hos pappa =)


Flytt...

Japp om 8 dagar flyttar våra katter ut ;-) Mia små pissar, men blir bäst så. Kommer inte ha tid med 2 katter o 3 barn ;-) O dom kommer ju få ett bra hem =)


               

Bild 1. Strumpan
Bild 2. Smulan
Bild 3. Strumpan
Bild 4. Smulan
Bild 5. Liten Strumpan och Smulan
Bild 6. Liten Strumpan och Smulan
Bild 7. Liten Strumpan och Smulan
Bild 8. Stor Strumpan


Bilderna är klickbara ;-)

Vecko byte...

Min graviditet - BF Tis 10 feb 2009
Uträkning utgår från dagens datum: Ons 17 dec 2008.
Din graviditet startade Ons 7 maj 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Ons 21 maj 2008 (ägglossningen).
Du är på dag 225 av 280. (80,4%).
Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 0 fulla dagar (v32+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 10 feb 2009
Du har 55 dagar kvar till förlossning.


Vecka 32 - 10 dec - 16 dec 2008
Kroppen: Man kan lätt bli anfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir anfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 cm lång. Nu kontrollerar barnet själv sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. På pojkar kommer nu testiklarna ner i pungen från att ha varit i ljumsken. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.


Vecka 33 - 17 dec - 23 dec 2008
Kroppen: De sista två månaderna besöker du vanligtvis MVC varannan vecka. På MVC mäter man barnets tillväxttakt. Vid den här tidpunkten är normalkurvan för symfys-fundusmåttet runt 31, men det är främst sin egen kurva man ska gå efter.

Barnet: Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. 3-4% förblir kvar i sätesställning

15 dagar TILL MINST! 2009 måste vi ta oss till.. Men jag tror o hoppas att vi gör de..

Nu ska jag pussa sönder min goa dotter =) Bara jag som får pussar =) När Michel vill ha en puss skriker hon o slåss *haha* ;-)

Oja kan berätta om vilken unge vi har förresten.. Om vi sitter i soffan o håller om varann så kommer en liten fröken o gör allt för o komma i mellan oss sen sitter hon där o ser hel nöjd ut. Hon blir sotis för vi inte bryr oss om henne =)


Amandas favorit efter miss li- ba ba ba =)


Kaffe över telefon ;-)

Japp. Suttit i 56 min och druckit kaffe o snackat med mamma i tel =) Trevligt... Nu tänkte jag att den 4 koppen med kaffe skulle drickas framför en stunds bloggande.

Amanda sover och är feberfri =) Skönt! Nu återstår bara prickarna hon fick men inte många kvar av dom heller.

Till helgen ska jag ta kort på bilbarnstolen vi köpte till Amanda när hon bytte från babyskydd o sätta ut på blocket. Typ bara använt den 3 mån.. Går inte ha den fram för man ser inget om man kör för den är så klumpig så använder min systers barns gamla stol ;-) Tänkte sätta ut den några hundringar mindre mot va alla andra tar så går den snabbt. :-)
Vi kommer typ förlora runt 2000 på stolen men den används ju inte ändå. Dock inte kunnat sätta ut den innan för Michael slarvat bort en spärr till den men när han städade garaget hittade han den så nu är den komplett =)



Vad har tisdagen att erbjuda? Ingen aning. Vi tar dagen som den kommer, Michael kommer hem senare idag han skulle till banken o fixa nåt ;-)


Vet ni vad? Jag har bestämt mig för o klippa av mig håret =) 15 cm ska jag ge mig på. Bara be Birgitta klippa av 15 cm rakt av sen finns ingen återvändo! Är så trött på mitt hår, alldeles för långt.. Haha sen efter klippningen kommer jag klaga på att det är alldeles för kort.. ;-) Ska ändå dit i helgen o hämta en ståbräda till Amanda o haka på tvillingvagnen sen...

Nej nu är de dags o kolla runt lite innan världens sötaste Amanda vaknar ;-)


Hej då.........

Svar från barn och ungdoms medicin!

Idag ringde Amandas läkare från barn och ungdomsmedicin. Fick svaren från vad ultraljudet och gammakameraundersökningen visade. Ultraljudsundersökningen visade ingenting. Gammakameraundersökningen visade att vänster njure var helt normal men höger njure finns en förändring på :-(. Dom vet inte vad det beror på o kommer gå vidare med de och skicka upp allt till någon njur grej i uppsala. Vi skulle få svar där i från senast i februari. Så nu är de en lång väntan..


Jag visste de, har sagt de hela tiden att de kommer visa något bara för de är ett skit år.







Fortfarande sjuk..

Dock ligger febern runt 38 idag. Inte 39,5-40 som hon haft 3 dagar. Så de är på väg ner nu..

Söndag idag igen då, tiden rusar förbi. Får se vad veckan har att erbjuda. Den 18 ska jag till barnmorskan iaf, då ska vi kolla förlossningen (fast jag sagt att jag redan sett) o skriva en förlossningsplan. Den 19 kommer Amandas farmor och Magnus hit en sväng =) Och den 20 ska jag ringa min läkare o se om hon hinner ta mig under sin jour. Och om jag kommer in till henne innan 15 så åker vi till småland annars åker vi inte ner fören den 21 ;-) Sen är det snart julafton.

Bara 10 dagar kvar, så de ska snart handlas mat o sånt inför jul o stekas köttbullar och göra jansons frestelse,skinka o mkt mer =)



Inget julbord...

Det blir nog inget julbord för min del. Amanda vaknade andra dagen i rad med 39,5. Så de får bli en mys kväll med massa gos hemma med världens sötaste lilla tjej..

Om 1 vecka ska jag ringa min läkare, hon e rätt störd som tar in mig på en lördag när hon har jour. Haha men hon är grym =)


Nej ska pussa lite på min stora älskling sen en kopp kaffe..


Hej!








.....

Hann städa, sovrummet, vardagsrummet, lite i hallen, köket, baka sätta upp julgranen o klä den, byta gardiner o ja =)



Nu ska jag sova. tandläkare i morgon hej då!


=)

Nyss så träffa jag en krokodil som körde runt i en bil.
Han var rätt tjock o fet och blåste i trumpet.
Men bilen var för trång och svansen var för lång så den fick ligga på ett litet flak där bak ;-)

och...

Jag har en kompis,
han har väldigt korta ben.
Kroppen den är lång
och hans hud den känns som sten.
Han trivs bäst i vatten,
kan simma flera mil,
för han är en krokodil.
Och tänder har han många,
och bitas kan han med.
Hoppa ned i vattnet så skall du själv få se!
Men han gör mig inget,
vi känner varann,
så han nafsar bara lite grann.

Han heter Kaj, han heter Kaj
Raj raj raj raj
Och han är glad, ja han är glad
Raj raj raj ra.


Dom låtarna spelas  här hemma nu ;-) Amanda garvar o dansar runt som en galning.


Själv ska jag städa till barnmusik =)



Skriver mer sen....




Tisdag.

Vaknade med världens huvudvärk, gick o la mig med den igår så den sov över ;-) Men tog en lur nu på förmiddagen med Amanda o då försvann den, eller Amanda sover än men jag gick upp o tog mig en kopp kaffe o tänkte skriva lite blogg...Tänkte gå till Frölunda torg idag o hämta paket men kom på att vagnen ligger i bilen, Amandas mössa o allt med ;-) Så de får bli en annan dag.


Ni anar inte hur skönt allt känns! Igår släppte allt, all oro inför att dom ska komma för tidigt o allt som varit. Bara att få höra att jag är den som Sverker Ek under hela år 2008 lyckats operera så bra fick verkligen hoppet att stiga upp till max!

Dagmar förklarade igår att man brukar OFTA missa 1-2 kärl mellan barnen som gör att man får för mycket fostervatten o att dom börjar växa dåligt runt vecka 26-28 igen. Men Jag har inte haft något. Den minsta har växt ikapp otroligt bra som hon uttryckte sig. Nu kanske man kan njuta lite av att vara gravid o slippa gå o oroa sig hela tiden!

nej disk inplockning som gäller nu.. hej!


Gammakameraundersökningen och Ultraljud!

kl 9 fick Amanda massa kräm på fötterna o i ena armväcket då de va de enda blodkärl som var ytliga. 1 timme senare fick vi komma tillbaka o sätta nålen, armen misslyckades så dom stack henne i foten, precis vid den knölen man har på sidan. Hon skrek som bara den, o jag förstår henne för de såg inte ut o vara smärtfritt. Dom sa dessutom att krämen inte verkade så bra där. Sen fick hon in det radioaktiva ämnet i blodet sen fick vi åka hem några timmar sen tillbaka till 13.30 igen o göra gammakameraundersökningen. Den gick väldigt bra, hon fick ligga omstoppad med sin bubba o lala o så satte dom på teletubbies till henne som hon låg o kollade på i 25 min medans bilderna togs. Provsvar kommer om ca1-3 veckor sa dom. Amanda fick en ballong för hon var så duktig av en sköterska, hon älskar den ;-)


Sen åkte vi till Michaels firma o hälsade på Leif =) De är inte alla som har en sån grym chef =) Amandas plastfarfar säger han att han är =P Men orginal farfar är bäst ;-) plastfarfar vågar hon inte ens kolla på =)



Sen gjorde jag ultraljud. tvilling 1 ligger med huvud ner och beräknas väga 1620 gram. Tvilling 2 ner med huvudet fast sentt på sidan och beräknas väga 1217 gram. Varannan vecka kontroller från o med nu, eftersom allt såg så bra ut. Kommer nog gå 36-37 veckor sa hon idag *jippi* Fast om inte nr 1 har fixerat sig till nästa gång kommer de bli planerat snitt =S Så nu lägger du dej som du ska!!!!!


Nej mat snart, MiB köttfärsås :-D mums...


Hej då!



Gammakamera-undersökning

I morgon ska min lilla älskling in o göra de. Men de är ju bra att hennes njurar kollas upp. I morgon 9.00 ska en nål sättas i handen på henne o sen ska dom spruta in det radioaktiva ämnet i blodet sen får vi åka hem några timmar sen ska undersökningen göras.

Hoppas dagen i morgon går fort...


På eftermiddagen ska jag till östra igen o göra ultraljud på tvillingarna. Mäta deras tillväxt, blodflöde, fostervatten o sånt som alltid görs varje vecka!!

Nu sitter jag o väntar på Michael, han är i lokalen o lämnar nycklarna till fredrik ;-) När Michael kommer ska jag in o duscha sen är de sängen som gäller, upp tidigt i morgon.. 6.30 som senast! Helst 05.30..


bjuder på bilder på Amanda från ikväll =)



Helg..

Då var snart denna helgen slut ;-)


Igår kokade jag knäck, gjorde ischocklad och marsipan doppad i chocklad. O idag bakades kanel bullar o Michael brände sista plåten ;-) Skulle gjort lussebullar oxå men glömde köpa saffran igår så får bli en annan dag..

Nästa helg är de julbord med Michaels jobb, o jag har fortfarande inte hittat några skor ;-) Hoppas de blir ett bra julbord i år.. Första året jag va på julbord på gunnebo slott va de riktigt äckligt. Dom hade lixom inte ens köttbullar o riktig julskinka! O året efter de va nog halv ok, o förra året ok för mig =)

Magnus sov här från igår tills idag. Maria hämtade han för en stund sen o skulle köra hem han. O Michael gick nyss ut på en promenad till frölunda torg med Amanda. Hon ville gå ut så hon fick sin vilja igenom =)


Nej påfyllning av kaffe sen lite plock sen börja med maten...


Hej då!!

Böcker...

Igår betällde jag 2 böcker till min dotter som jag fått tips om o läsa för henne. Det är för barn från 1-3 år böcker som ska få dom o försöka förstå vad ett syskon är för något ;-)

Nejlika och lilla lilla lillasyster och en samlingsbok syskon och barn, liten och stor =)

Inte meningen att dom skulle beställas igår skulle bara se va frakten blev så var de beställt ;-)



På måndag är Michael ledig, ska göra gammakameraundersökning över njurarna på Amanda då. Först in på morgonen o få radioaktivt ämne insprutat i blodet, sen hem några timmar o sen tillbaka igen o göra undersökningen. Sen på eftermiddagen ska jag till läkaren o göra ul. Så Bättre han är ledig ;-)

Nej dags o spela lite på www.king.com 


Hej då!

Pepparkakor..

Ja igår bakade vi pepparkakor, Amanda smakade på degen direkt ;-) Michael som bakade mest ;-) Idag blir det handling och städning. I morgon blir de massa bakning!!!



skriver mer sen...




Bakning =)

I helgen ska jag baka massor har jag tänkt.. Ska även baka pepparkakor med Amanda ;-) Kommer hon nog tycka är kul eller gott?! Får väl se om hon kommer på att degen är ätbar eller inte..


Igår var jag på östra och gjorde en ctg kurva, den såg bra ut.. =) Men nu börjar jag bli lite sur på tvilling 1. Förra gången låg han med huvudet neråt, nu har den lille rackaren lagt sig i tvärläge, tvilling 2 ligger halvtvät/huvudläge men ovanför tvilling 1 så nu hoppas jag banne mig att tvilling 1 lägger sig rätt så jag får föda normalt. Man läker ju som sagt bäst av de, uppe o gick 4 timmar efter förlossningen som ingenting med Amanda o de gör man ju inte om man blir uppsprättad! *haha* ni märker att jag är totalt livrädd för de va?! Ligga o veta att hela buken är uppsprättad skulle fått mig att skrika av panik!!!

Så nästa gång jag ska till barnmorskan ska vi upp o kolla på specialistförlossningen och skriva om hur jag vill ha förlossningen, hon tyckte de va dags nu eftersom tvillingar med TTS brukar komma vecka 30-34. Sen kommer hon boka in mig med en narkosläkare för o prata om min rädsla för uppsprättad buk i vaket tillstånd.. Även om de är bäst o va vaken under snitt så kommer jag aldrig palla de tror jag. Usch hemska tanke!


Du där inne har 2 veckor på dej o lägga dej rätt med huvudet!!!! I vecka 32 ska du vara fixerad annars får jag inte som jag vill!!!!



Nej nu ska jag sätta mig o skriva förlossningsplan ;-)

Jag vill till GD´s!!!

I skeppshult o köpa skor. Göteborg har pigmefötter! *asg* Nej men de finns allvarligt inte en ända butik i den här stan som har min storlek. Skorna från ellos fick jag i tårna i sen tog de stopp, dom ska tillbaka ;-)


Linnena passade o cardigan vet jag inte om jag vill ha eller inte, går runt med en prislapp o testar ibland är den skön ibland sticks den, jag är inte mycket för långarmat ;-) även mitt i vintern går jag barfota o utan långarmat ;-) Nja de återstår o se om den behålls eller ej.. Nån timme till o bestämma mig innan vi ska åka o då ska paketen med o in på okq8!

vecka 30 idag..

Min graviditet - BF Tis 10 feb 2009 Uträkning utgår från dagens datum: Ons 3 dec 2008.
Din graviditet startade Ons 7 maj 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Ons 21 maj 2008 (ägglossningen).
Du är på dag 211 av 280. (75,4%).
Du är i vecka 31.
Du har gått 30 fulla veckor och 0 fulla dagar (v30+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 10 feb 2009
Du har 69 dagar kvar till förlossning.









Sverker Ek på fostermedicin i Huddinge sa att jag kommer gå max 30 veckor, kanske 32 om jag har tur! Jag är i vecka 30 idag, inge tecken på att föda än så länge =) Jag har fan ställt in mig på 36-37 veckor iaf, vill inte ha dom så här himla tidigt! Så här ska de knipas 6-7 veckor till OM de går.. Men de hoppas vi.


Måste ring försäkringskassan ikväll o inte ta f-ledigt 6 dagar under jul, får Michael plocka ist =) Sen ska jag ringa tandläkaren med o ändra min tid.. =P Hej då!

Hej då!

Ja igår sa vi hej då till Amandas BVC. Tråkigt, vi som trivdes så jäkla bra med Birgitta, men nästa besök blir vid 2-2½ år o då kommer tvillingarna gå på BVC som ligger här så de blir bättre om alla går på samma. Igår fick Amanda spruta. Var en elak kärring som stack, hon bara tog ett grepp om låret o verkligen högg in sprutan så Amanda är helt blå på benet runt omkring där hon fick sprutan.Feber 1-2 veckor efter sprutan säger dom att man brukar få, så blir ju lagom till gammakameraundersökningen på måndag  ;-) I


dag ska vi till östra sjukhuset igen, ska som sagt in och göra en CTG kurva sen barnmorskebesök.

Nej nu ska jag ta o sätta på lite kaffe o vänta på att Emma ska vakna o ringa.. PoK





inne i tv:n..  Leksaker överallt, dvd filmer överallt, ja allt möjligt ligger på vardagsrums golvet, efter en kopp kaffe åker de dit de ska.. hej då

Volbeat


Julpyntat hemma hos familjen A & B

            

Bild 1. Köket, dock förra årets fula panelgardiner, nya kommer på posten den 10 december.. ;-)

Bild 2. Adventsljusstake och Amandas snögubbe med datum till julafton

Bild 3 Fönstret i vårt sovrum, samt Amandas obäddade säng ;-)

Bild 4. Fönstret i Amandas rum.

Bild 5. Vardagsrummet och Michaels katt..


Idag ska vi åka till bvc med Amanda, få spruta med vaccination. Så natten blir nog rolig med feber o gnäll ;-) Men de är härligt. I natt gick hon upp kl 02.30, klev ur sängen o skulle upp. *Haha* Men hon somnade snabbt om igen när Michael la ner henne..

I helgen ska Michael koppla ur airbagen har jag bestämt =) Så vi kan ta med Amandas utdragssäng från pappa när vi åker ner. O så blir Amanda en helt underbar unge i bilen när hon får sitta fram med sin pappa =) Iaf i s80 vi hade innan.

Igår fick vi tillbaka pengarna från sjukresor, den dagen jag åkte till sthlm i september, har tagit tid de där...

I morgon ska jag till östra sjukhuset igen ;-) Göra en CTG kurva och sen besök hos barnmorskan. Inget ultraljud denna veckan, så Dagmar (min läkare) var nojjig o satte in ett ctg bara för de. Brukar göra ul varje torsdag men blir inget denna evckan men hon har satt in mig extra på måndagen så de e nog rätt lugnt.. ;-)

Förresten.. När börjar man tvätta bebiskläderna?? Känns som att vecka 30 är för tidigt?! Kanske bara jag som tycker de.. Påtal om kläder så måste jag ner till F-torg efter BVC o hämta ett paket från ellos som legat där 1 mån typ, hatar när dom skickar de dit, bättre o hämta på OK, går betydligt fortare..

Nej nu ska jag sätta på mer kaffe o sen leka med Amandas hund :-P En hund som går o skäller o hon älskar den, sätter den i dockvagnen o bäddar in den med filtar o så :-)


Hej då!

Att dom orkar...

Hålla på.

Jag har lagt ner stridsyxan mellan Ann-Christine, Christina och Peo för länge sen.


Ändå när man sitter o kollar på internet hittar man en sida där de står skit om mig.









O helt plötsligt blev jag ett sjöodjur enligt en människa jag inte känner. Johanna L heter hon och är Ann-Christines kompis!


Tänker inte skriva mer om detta nu, utan lägger ut allt här, så folk ska se att det är ni som skrivit och inte jag denna gång!

Är det fel av mig att vilja försvara mig när man läser sånt här?

Japp antagligen. Är väldigt sugen på de, men jag viftar ett sista försök med den vita flaggan o förväntar mig en ursäkt som jag tror jag kan få vänta på lääääääännnngggeeee.....



Och Magnus, givetvis har vi köpt en julklapp till dej oxå. Glömde bara skriva det ;-)

Städa...

Idag ska de städas... Blev aldrig någon skurning o dammsugning igår.. Plockat lite i köket nu o lagt på en duk på bordet, samt råkat knäcka en gren från min Orkidé =S  Så nu dör väl den..

Suck, men får köpa en ny.. Eller så kanske man har sån tur att Michael en dag får för sig o köpa blommor o ist för rosor så kanske man får en orkidé?! ;-)

*haha vadå be om blommor*


Nej nu ska jag plocka i vardagsrummet o sen torka av bordet o hyllorna i bokhyllan..



Hej då!!


RSS 2.0